PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Witte Goudroute (lang)

Witte Goud Route lang 

Ontdek de culinaire schatten en betoverende landschappen van Noord-Limburg op de Witte Goud Route, een meeslepende fietsroute van 54 kilometer lang. Deze route, genoemd naar het 'Witte Goud' van de streek - de heerlijke asperges - neemt je mee op een boeiende reis door schilderachtige dorpen, langs historische bezienswaardigheden en door prachtige natuurlijke gebieden. 

Je vertrekt vanuit het levendige centrum van Arcen, gelegen nabij knooppunt 93. Vanaf hier volg je de knooppunten 25, 70, 56 en verder, terwijl je onderweg wordt getrakteerd op een scala aan unieke ervaringen. 

Tijdens je tocht kom je langs charmante dorpjes, zoals Lottum en Broekhuizen, waar je kunt genieten van de rustieke sfeer en de gastvrijheid van de lokale bevolking. Vergeet niet om onderweg te stoppen bij lokale boerderijwinkels en stalletjes langs de weg om verse producten te proeven en lokale lekkernijen te ontdekken. 

Naast de idyllische dorpen voert de route je ook langs historische bezienswaardigheden, zoals oude molens en kastelen, die getuigen van het rijke verleden van de regio. Neem de tijd om deze culturele hoogtepunten te verkennen en meer te leren over de geschiedenis en tradities van Noord-Limburg. 

Maar het hoogtepunt van de Witte Goud Route blijft toch wel de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Fiets langs uitgestrekte velden en weelderige bossen, en geniet van adembenemende uitzichten over de Maas en het omliggende landschap. 

Eindig je avontuur weer in het bruisende centrum van Arcen, waar je kunt terugblikken op een onvergetelijke dag vol ontdekkingen en culinaire hoogstandjes. 

Kortom, de Witte Goud Route biedt een perfecte mix van cultuur, natuur en gastronomie, en is een absolute must voor iedere fietsliefhebber die de pracht van Noord-Limburg wil ervaren. Dus pak je fiets en ga op ontdekkingstocht door dit betoverende stukje Nederland!

Startpunt
Raadhuisplein, 5944 AH Arcen
Lengte
54 km
Knooppunten
93, 25, 70, 56, 26, 98, 91, 82, 85, 86, 89, 90, 57, 56, 70, 55, (P), 63, 49, 47, 46, 94, 44, 27, 34, 95, 96, 84, 28, 92 en 93
Parkeren
U kunt uw auto parkeren bij de Kasteeltuinen

Route: 54 km

Fruitboerderij Sevenum

Met een grote groep luxe overnachten op een boerderij? Dat doe je in Sevenum bij vakantiewoning; Boerderij! Het is een waar vakantieparadijs waar zowel jong als oud zich zal vermaken.  De…

Lees meer
Rozenroute Lottum (30 km)
30 km | Lottum

Andere routes

39 km

Cultuurhistorische route Horst aan de Maas

Horst

Lees meer
9 km

Rozenpad Superieur

Lottum

Lees meer
3 km

Historische route Grubbenvorst

Grubbenvorst

Lees meer
36 km

Fietsroute Groote Peel

Ospel

Lees meer