PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Peelroute

De fietsroute begint bij knooppunt 38 in Amerika. De route leidt dan via knooppunten 35, 51, 34, 24, 28, 27, 57, 83, 42, 40 (via P) terug naar 38.

 

Hieronder vindt u een beschrijving van plaatsen die de moeite waard zijn voor een korte pauze.

 

Bij knooppunt 38:

 

Amerika is ontstaan ​​op het kruispunt van oude paden die vanuit de dorpen rond Horst naar de Peel leidden. Begin vorige eeuw waren hier nog uitgestrekte heidevelden, die bekend stonden om hun goede honingproductie. De naam van het dorp heeft niets te maken met het gelijknamige deel van de wereld, maar vindt zijn oorsprong in de vele Duitsers die in deze regio turf groeven en bijenkorven op de heidevelden als bijverdienste hadden. De klokheide, die de Latijnse naam Erica draagt, groeide voornamelijk in deze velden, vandaar de naam Amerika.

 

Tussen knooppunt 35 en 34:

 

Steegberg, Heegberg en Schatberg vormen samen een groot voormalig stuifzandgebied dat na 1945 is ontgonnen. Tegenwoordig bestaat het voornamelijk uit naaldbossen. De inwoners van Sevenum trokken via de Helenaweg naar de Peel om daar turf en graszoden te hakken en te jagen. Attractiepark Toverland komt eraan.

 

Tussen knooppunt 27 en 57:

 

Kort voor Helenaveen buigt de route af richting Griendtsveen. In bestuurscentrum Mariapeel van Staatsbosbeheer verken je te voet het typische hoogveenlandschap van de Peel.

 

Tussen knooppunt 51 en 42:

 

In het cultuurland links van de Helenavaart staan ​​grote boerderijen die de naam Oranjehuis dragen. Deze boerderijen zijn gebouwd door het Koning Willem III Fonds, een speciaal fonds voor landbouwontwikkeling.

 

Tussen knooppunt 51 en 42:

 

In opdracht van Maatschappij Griendtsveen ontwierp architect Louis Kooken een groot deel van het dorp Griendtsveen. Rondom Villa Sphagnum, de woonplaats van de familie Van de Griendt, groeide een arbeidersdorp in de stijl van een heidekolonie. Voor de villa werden twaalf identieke huizen voor hoger personeel gebouwd. De huizen kregen de namen 'Twaalf Apostelen'. De aanleg van de Middenpeelweg (N277) heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de regio. Het zand voor dit pad werd afgegraven op de Laagheide. Rondom de zandbak is het huidige Center Parcs het Meerdal gebouwd.

 

Startpunt
Graafsebosweg, America
Lengte
31 km
Knooppunten
38,35,51,34,24,28,27,57,83,42,40,38

Route: 31 km

Horecacentrum de Sevewaeg

Horecacentrum de Sevewaeg is een multifunctioneel horecabedrijf, gevestigd in diverse karakteristieke panden, op de allermooiste en meest levendige locatie van Sevenum. Van binnen de oude, gezellige…

Lees meer
Oorlogsherinneringen Horst aan de Maas
30 km | Melderslo

Andere routes

32 km

Fietsroute langs de Maas

Oostrum

Lees meer
15 km

Rondje Maas

Arcen

Lees meer
45 km

Nico van Melo

Castenray

Lees meer
15 km

Rozenroute (15 km)

Velden

Lees meer